Cocktail pe baza de cognac

Cognacul a fost o parte esențială din povestea preparării şi dezvoltării cocktailului de la începuturi

 


Cognacul are un profil aromatic bogat, foarte fructat și floral, dar picant, care vă permite să vă jucați cu o varietate de opțiuni pe „paleta de cocktail”, dezvăluind mai mult o anumită aromă sau alta. Poate înlocui cu ușurință alte ingrediente de bază în cocktailuri clasice, cum ar fi Manhattan, Tom Collins, Mint Julep sau chiar Mojito. Cocktailurile precum Sidecar, Sazerac – cocktail-uri uscate – sunt cel mai bine savurate după cină. Un Old Fashioned cu XO este bogat și plin de aromă și poate fi o asociere perfectă cu un desert.

Chiar și infuziile, cum ar fi cu ghimbir, vanilie sau iasomie, pot fi făcute pentru o experiență de mixologie mai extinsă. Pentru a schimba lucrurile, Hot Toddy – un cocktail cald cu coniac, sirop simplu, lămâie și scorțișoară, cu apă fierbinte – este acompaniamentul perfect într-o după-amiază rece de iarnă.